Fitt Pöttyös Túró Rudi

A FrieslandCampina meghallva az idők szavát megalkotta a Fitt Pöttyös Túró Rudikat is azzal, hogy a Túró Rudijára fehér borítást tett. Ha van igazi magyar édesség, az a Túró rudi . Persze ez is pont annyira magyar, mint a mangalica vagy a kürtős kalács. A rendszerváltás óta több tejipari cég is gyártja a kakaós masszával (ritkán csokoládéval) bevont cukrozott túrót.

A legnagyobb szereplők egyike a Sole-Mizo, amely 2009-ben vásárolta fel a Danone Túró Rudi üzletágát. A cég Marcaliban gyártja nem csak saját néven forgalmazott desszertjeit, de a Norbi Update rudikat is. A leginnovatívabb szereplő mégis a Pöttyöst gyártó FrieslandCampina: a cég mátészalkai gyárában több, mint 10 féle, natúr vagy ízesített terméket gyártanak.

Fitt Pöttyös Túró Rudi – a nagy újítás

Itt a nagy újítás: a csokoládé nélküli Fitt Pöttyös Túró Rudi, fehér a fehéren.

További infó: http://fitt.pottyos.hu

A joghurttal borított termékcsalád a Fitt nevet kapta, de a natúr termék energiatartalma 100 grammra vetítve gyakorlatilag megegyezik a sima Pöttyösével: előbbi 355, utóbbi 356 kcal-t tartalmaz. A két gyümölcsös verzióban (málnás-müzlis és almás-müzlis) már kevesebb a kalória, de egy rúdban mindhárom esetében több van a simánál, hiszen ezek 38 grammosak, a kis rúd pedig 30.

Fitt Pöttyös Túró Rudi összetevők

A pálmaolaj, a tartósító-, dúsító- vagy sűrítőszerekés az aromák az új termékek mindegyikben megtalálhatók. Tény, hogy cukorból kevesebbet tartalmaznak az új termékek: száz grammból 26 a cukor, míg a hagyományos terméknél 37. Túrófüggőknek a natúr joghurtos ajánlott, annak ugyanis a felét teszi ki a savanyított tejtermék, az ízesítetteknél ez 44 százalék, a sima rudi esetében pedig 40.

Ami a túrós tölteléket illeti: sokkal krémesebb a hagyományos rudaknál. Csökkentett cukor tartalommal készül, viszont édesebbnek hat a hagyományosnál.

Aki ezt a rudi fajtát veszi/eszi ne lepődjön meg, hogy a csokis bevonat roppanását nem fogja érezni, mert a joghurtos bevonat sokkal krémesebb, mint a csokis.

Kapcsolódó cikk: https://turorudi.info/dietas-turo-rudi/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom