Kockás Rudi

A piros kockás Rudi a vakteszteken, nagyon jó eredményeivel, sokszor még a Pöttyös túró rudi natúr termékét is letaszította a trónról. Igazán harmonikus ízvilágával a 70-es, 80-as évek békebeli túró desszert ízét adja. 

A kockás Rudi ötletgazdája és egyben tulajdonosa Pemmer István, aki a klasszikus túró rudi ízt keresve indította el vállalkozását, melyhez Müller Tibor is csatlakozott.

A kockás Rudi története

Innen kezdték a tradicionális túró rúd receptúráját keresni, feleleveníteni. Az eredetileg közlekedés forgalmi végzettségű István ekkor szépen lassan a házias ízű túró desszert felé fordult. 2009. nyár végére kikísérletezték a receptet, melyet aztán a családtagokon teszteltek elsőként, majd lassan a név is kikristályosodott.

A 100%-ban magyar tulajdonú cég, 100%-ban magyar alapanyagokból készíti ízletes rudijait. A gluténmentes finomság friss, házias ízű túrójához az etyeki tehenészet biztosítja a kiváló minőségű tejet. A csokoládés bevonatot a Szerencsi Bonbon Kft. biztosítja, mely a nagy múltú magyar csokoládégyárból vált ki a privatizációt követő években. A túrót ízesítés után olyan étbevonóval borítják be, melyet kifejezetten a túró rudik számára fejlesztett ki anno a magyar csokoládégyár.

Így nem csoda, hogy a Kockás gyártói a hazai alapanyagokat részesítik előnyben, hiszen mind a Kockást gyártó tejüzem, mind pedig a forgalmazó cég teljes mértékben magyar tulajdonban van.

A kockás Rudik összetevői

A kb. 2 deci tejet tartalmazó retro túrórúd gyártásakor kiemelt szempont volt, hogy egyszerű, természetesen alapanyagokból álljon, ezért az adalékanyagokat amennyire csak lehet, kerülik. Csupán a penészedés elkerülése végett tartalmaz a termék minimális kalium-sorbate-ot. A gluténérzékenyek számára pedig igazán jó hír, hogy a termék nem tartalmaz glutént, így bátran fogyaszthatják ők is.

https://hu-hu.facebook.com/kockas

Címlapkép: Kockás Rudik (forrás: http://termekmix.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom