Túró Rudi házilag

A Túró Rudi házilag elkészítve legalább annyira finom, mint a bolti, és nem tartalmaz ízfokozót, tartósítószert. Gyorsan, könnyen elkészíthető az előkészület kb. 20, az elkészítés 10 perc. Gyerekkorunk kedvence a Túró Rudi. Az egyik legismertebb márka a Pöttyös.

Most már bátran próbálkozhatsz az elkészítésével otthon is. Ez a túró rudi házilag elkészítve kicsik és nagyok körében egyaránt kedvenc lesz. A túrós masszába tehetsz lekvárt, kókuszreszeléket, gyümölcsöt   – minden csak a fantáziádon múlik – a csokit pedig kókuszreszelékkel is megszórhatod.

Túró Rudit házilag készíteni – recept

Hozzávalók 20 darab Túró Rudihoz:

 • 50 dkg túró
 • 40 dkg étcsokoládé
 • 10 dkg porcukor
 • 10 dkg víz
 • 1 csomag vaniliás cukor
 • 2 dkg zselatin
 • 1 citrom

Túró Rudi házilag elkészítve:

 1. A Túró Rudit házilag úgy készíted, hogy a túrót áttöröd szitán, vagy átpasszírozod, majd össze kevered  a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
 2. A zselatint tedd tálba, öntsd hozzá a vizet, keverd el, és várj addig, amíg megduzzad. Pár pillanatra rakd a mikróba, hogy folyóssá váljon.
 3. Dolgozd össze a túrós keverékkel, akár gépi habverővel is. Tedd a hűtőbe legalább fél órára.
 4. A hideg masszából formázz körülbelül tíz centi hosszú, vékony hengereket. A végeket egy kés hátuljával nyomkodd meg, hogy gusztusosabbak legyenek.
 5. A jó minőségű csokit olvaszd meg vízgőz felett, majd mártsd bele a rudakat. Csepegtesd le őket, szedd zsírpapírra, és várd meg, amíg megdermednek. Ha vastagabb csokis réteget szeretnél, többször mártsd meg a rudakat, de előtte mindig hűtsd le őket. Utána rakd zárható dobozba, és ismét hidegre legalább fél órára

Túró Rudi házilag képek

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom